Gevulde wontons van wild zwijn in een geurige bouillon met gember en bosui — een elegant voorgerecht met Aziatische invloeden dat zacht en kruidig van smaak is.
Gerechtinformatie
Type: Voor- of tussengerecht
Bereidingstijd: 31–60 minuten
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 liter wildbouillon
- 2 el sojasaus
- 20 g verse gember (in plakjes gesneden)
- 3 bosuistengels (in ringen gesneden)
- 18 wontonvelletjes
- 18 tl wildzwijnragout
Bereidingswijze
- Breng de wildbouillon met sojasaus en gember aan de kook en laat 15 minuten zachtjes trekken.
- Leg de wontonvelletjes op een schoon werkblad en schep in het midden van elk velletje een theelepel wildzwijnragout.
- Maak de randen van het velletje licht vochtig met water, vouw dubbel en druk goed aan zodat de vulling niet kan ontsnappen.
- Zeef de bouillon, breng opnieuw aan de kook en voeg de wontons toe.
- Laat de wontons 5 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn en boven komen drijven.
- Verdeel de wontons en bouillon over diepe borden of kommen en garneer met de gesneden bosui.
Serveertip
Serveer deze lichte bouillon met een vleugje sesamolie of chili-olie voor extra diepte. Perfect als verfijnd begin van een wilddiner.
Bron
Jagersvereniging – Recept uit de rubriek Culinair
Foto: Sanya Art studio