Site Logo

Shotgun Shells en Wild Boar Jalapeño Poppers

Perfecte borrelhapjes van de barbecue: pittige jalapeño’s gevuld met kruidig wildzwijngehakt, omwikkeld met spek en gelakt met barbecuesaus.

Ingrediënten

  • 16 groene jalapeñopepers
  • 16 plakjes bacon/spek
  • 250 g gehakt van wild zwijn (of ander wild)
  • 10 g barbecuekruiden (peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder)
  • Barbecuesaus

Benodigdheden

  • Barbecue (indirect), 200 °C
  • Kwastje

Bereidingswijze

  1. Snijd de jalapeño’s in de lengte doormidden, laat het steeltje aan één helft zitten en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje.
  2. Meng het wildgehakt met de barbecuekruiden en vul beide helften. Leg de helften weer op elkaar.
  3. Wikkel er een plak spek strak omheen zodat ze gesloten blijven.
  4. Gaar indirect op de barbecue ca. 20 minuten, tot het spek goudbruin is en de peper zacht.
  5. Bestrijk met barbecuesaus en laat kort karamelliseren.

Variatietips

  • Vervang het gehakt door 200 g roomkaas + 50 g geraspte kaas.
  • Niet zo pittig? Gebruik rode jalapeño’s (milder en iets zoeter).

Smakelijk eten!

Kopje: 🐗 Wild zwijn


Shotgun Shells (±25 stuks)

Robuuste borrelbites: cannelloni’s gevuld met wildgehakt en mozzarella, omwikkeld met spek en low & slow gerookt.

Ingrediënten

  • 1 kg wildgehakt
  • 25 cannelloni’s
  • 1 zakje minibolletjes mozzarella
  • 2 eieren
  • 200 g geraspte kaas
  • 25 plakjes spek
  • Barbecuesaus
  • Barbecuerub naar keuze

Benodigdheden

  • Barbecue (indirect), 125 °C
  • (Optioneel) rookhout

Bereidingswijze

  1. Meng het wildgehakt met eieren, geraspte kaas en kruidenrub.
  2. Vul de cannelloni’s voor de helft met het gehakt en druk zachtjes aan.
  3. Stop in het midden een mozzarellabolletje en vul verder af met gehakt.
  4. Bestrijk de buisjes met barbecuesaus en bestrooi royaal met extra rub.
  5. Wikkel elk buisje in een plak spek. Laat bij voorkeur even rusten in de koelkast zodat de pasta iets zachter wordt.
  6. Rook/gar op de barbecue 45–60 minuten op 125 °C (indirect). Bestrijk aan het einde nogmaals met barbecuesaus.

Tip

Gebruik een spuitzak of worstenvuller met smalle tuit om de cannelloni’s snel en netjes te vullen.

Smakelijk eten!

Thijs Staffhorst