Perfecte borrelhapjes van de barbecue: pittige jalapeño’s gevuld met kruidig wildzwijngehakt, omwikkeld met spek en gelakt met barbecuesaus.
Ingrediënten
- 16 groene jalapeñopepers
- 16 plakjes bacon/spek
- 250 g gehakt van wild zwijn (of ander wild)
- 10 g barbecuekruiden (peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder)
- Barbecuesaus
Benodigdheden
- Barbecue (indirect), 200 °C
- Kwastje
Bereidingswijze
- Snijd de jalapeño’s in de lengte doormidden, laat het steeltje aan één helft zitten en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje.
- Meng het wildgehakt met de barbecuekruiden en vul beide helften. Leg de helften weer op elkaar.
- Wikkel er een plak spek strak omheen zodat ze gesloten blijven.
- Gaar indirect op de barbecue ca. 20 minuten, tot het spek goudbruin is en de peper zacht.
- Bestrijk met barbecuesaus en laat kort karamelliseren.
Variatietips
- Vervang het gehakt door 200 g roomkaas + 50 g geraspte kaas.
- Niet zo pittig? Gebruik rode jalapeño’s (milder en iets zoeter).
Smakelijk eten!
Kopje: 🐗 Wild zwijn
Shotgun Shells (±25 stuks)
Robuuste borrelbites: cannelloni’s gevuld met wildgehakt en mozzarella, omwikkeld met spek en low & slow gerookt.
Ingrediënten
- 1 kg wildgehakt
- 25 cannelloni’s
- 1 zakje minibolletjes mozzarella
- 2 eieren
- 200 g geraspte kaas
- 25 plakjes spek
- Barbecuesaus
- Barbecuerub naar keuze
Benodigdheden
- Barbecue (indirect), 125 °C
- (Optioneel) rookhout
Bereidingswijze
- Meng het wildgehakt met eieren, geraspte kaas en kruidenrub.
- Vul de cannelloni’s voor de helft met het gehakt en druk zachtjes aan.
- Stop in het midden een mozzarellabolletje en vul verder af met gehakt.
- Bestrijk de buisjes met barbecuesaus en bestrooi royaal met extra rub.
- Wikkel elk buisje in een plak spek. Laat bij voorkeur even rusten in de koelkast zodat de pasta iets zachter wordt.
- Rook/gar op de barbecue 45–60 minuten op 125 °C (indirect). Bestrijk aan het einde nogmaals met barbecuesaus.
Tip
Gebruik een spuitzak of worstenvuller met smalle tuit om de cannelloni’s snel en netjes te vullen.
Smakelijk eten!
Thijs Staffhorst