Site Logo

Gevulde stoofpot van wild zwijn

Een stevige en smaakvolle stoofpot met mals wildzwijnvlees, wintergroenten en een rijke saus van port, wijn en kruiden. Perfect comfort food voor koude dagen.

Gerechtinformatie

Type: Hoofdgerecht
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding, 1 uur en 30 minuten koken

Ingrediënten

  • 1½ kg schouder van wildzwijn (in stukken van circa 3 cm)
  • 4 rode uien, fijn gesneden
  • 6 knoflooktenen, gepeld
  • 100 g bloem
  • 100 ml rode port
  • 200 ml witte wijn
  • 2 verse laurierbladeren
  • 1 winterwortel, in dikke repen
  • 500 g wilde spinazie, gewassen
  • 4 pastinaken, in dikke repen
  • 500 g La Ratte aardappelen (met schil, in stukken)
  • 3 jeneverbessen
  • 1 el verse tijm, fijn gesneden
  • 1 el salie, fijn gesneden
  • 1 tl rietsuiker
  • 5 el olijfolie
  • 300 ml wildbouillon
  • 2 el Dijonmosterd
  • Peper & zout
  • Boter (voor het aanfruiten)

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in gelijke stukken, wrijf in met peper en zout en rol door de bloem. Klop overtollige bloem af.
  2. Smelt boter in een zware gietijzeren pan en fruit de uien met de suiker tot ze licht karamelliseren.
  3. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Voeg daarna knoflook, wortel, jeneverbessen, tijm en salie toe en roer goed door.
  4. Blus af met port en vervolgens met witte wijn. Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat de stoofpot 60 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  6. Voeg pastinaak en aardappelen toe en laat nog 20 minuten zachtjes sudderen.
  7. Zeef de stoofpot, vang het vocht op en schep het vet van de bovenkant.
  8. Doe vlees, groenten en saus terug in de pan, voeg de mosterd toe en roer door.
  9. Voeg de wilde spinazie toe en laat nog 5 minuten meesudderen tot deze is geslonken.

Serveertip

Serveer de stoofpot met knapperig brood of aardappelpuree om de rijke saus goed op te nemen.

Bron

Wild en Gevogelte – Claartje Lindhout, Uitgeverij J.H. Gottmer.

Foto: Jaqcues Palut