Site Logo

Recepten met gans

Cannelloni del Cacciatore met gans

Een rijk en romig gerecht waarin mals ganzenvlees wordt gecombineerd met ricotta, verse kruiden en een zachte tomatensaus. De cannelloni worden langzaam gebakken tot een goudbruine ovenschotel vol Italiaanse warmte en wildsmaak — perfect voor een feestelijk diner of winterse avond.

Lees meer over Cannelloni del Cacciatore met gans

Foie gras van wilde ganzenlever

Een klassiek Frans voorgerecht waarin wilde ganzenlever zacht wordt gebakken met tijm, knoflook en cognac. De lever wordt daarna gemengd met roomboter tot een fluweelzachte mousse — perfect bij geroosterd brood, vijgenjam of een zoete gelei.

Lees meer over Foie gras van wilde ganzenlever

Ganzenpaté met spek

Een ambachtelijke ganzenpaté met een rijke, kruidige smaak en een zachte structuur door de combinatie van ganzenborst, kippenlever en vetspek. De paté wordt langzaam gegaard en afgekoeld onder druk voor een perfecte stevigheid — heerlijk met een lepel zelfgemaakte jam of chutney.

Lees meer over Ganzenpaté met spek

Gekonfijte gans in rijke bouillon

Een heerlijk mals gerecht waarin ganzenpoten langzaam worden gegaard in een geurige bouillon van kruiden en specerijen. Dankzij de snelkookpan blijft het vlees boterzacht en vol van smaak — perfect om puur te serveren of te verwerken in andere wildgerechten.

Lees meer over Gekonfijte gans in rijke bouillon

Thaise gehaktballetjes van Gans

Een verrassende twist op het klassieke Thaise Luk Chin-gerecht. Deze geurige gehaktballetjes van wilde gans combineren de volle, aardse wildsmaak met frisse, kruidige tonen van laos, limoen en kokos — heerlijk als streetfood, hoofdgerecht met noedels of als borrelhapje.

Lees meer over Thaise gehaktballetjes van Gans

Wildfondue

Een licht en feestelijk gerecht waarin malse stukjes wild kort worden gegaard in een geurige bouillon. De combinatie van verschillende vleessoorten, groenten en huisgemaakte sauzen zorgt voor een culinaire beleving aan tafel.

Lees meer over Wildfondue

Paella Valencia met wild

Een traditioneel Spaans showpiece, gevuld met zomerse groenten, sappige tijgergarnalen, mosselen, inktvis en malse blokjes wild. De bomba-rijst neemt alle smaken op en blijft korrelig — precies zoals een goede paella hoort.

Lees meer over Paella Valencia met wild

Wildpluksoep met ballen

Een heldere, krachtige soep met wilde bladgroenten en geurige wildgehaktballetjes — eenvoudig, groen en perfect met grof brood en boter.

Lees meer over Wildpluksoep met ballen

Gans in gerookt spek

Een smaakvol wildgerecht waarin malse ganzenborstfilet wordt omhuld met gerookt spek en gecombineerd met oesterzwammen, tomaat en een vleugje rode port. Perfect als feestelijk hoofdgerecht of als luxe tussengerecht.

Lees meer over Gans in gerookt spek

Ganzenfilet met stamppotje

Een culinair wildgerecht waarin gerookte wilde ganzenfilet wordt gecombineerd met een romig stamppotje van waterkers, een rijke pruimensaus met whisky en geroerbakte groene asperges. Een smaakvolle combinatie van rokerig, zoet en hartig.

Lees meer over Ganzenfilet met stamppotje

Ganzenborstfilet met groenten

Een verfijnd hoofdgerecht waarin de volle smaak van wilde gans gecombineerd wordt met frisse groenten, knapperige aardappelspaghetti en een aromatische calvadosjus. Perfect voor een feestelijke gelegenheid of een wilddiner thuis.

Lees meer over Ganzenborstfilet met groenten

Broodje warm ganzenvlees

Een rijk, verwarmend broodje van versgedraaid ganzengehakt — een perfecte manier om het mooiste uit de gans te halen, ook als het vlees wat sterker van smaak is. Deze bereiding brengt de volle wildsmaak in balans met boter, knoflook en kruiden.

Lees meer over Broodje warm ganzenvlees

Ganzenbouten konfijten in roomboter (met rillette)

Een klassieker uit De Wilde Keuken van Ellen — langzaam gegaarde ganzenbouten in roomboter met tijm. Zacht, vol van smaak en perfect voor wie de rijke smaak van gans écht wil beleven. Het vet dat overblijft is goud waard: gebruik het voor sauzen of om rillette van te maken.

Lees meer over Ganzenbouten konfijten in roomboter (met rillette)