Site Logo

Salade met fazant

Een verrassend frisse salade waarin de rijke smaak van fazant wordt gecombineerd met zuurkool, rozijnen, spek en balsamico. Een prachtig gerecht dat zowel als voorgerecht als hoofdgerecht kan worden geserveerd.

Gerechtinformatie

Type: Voor- of hoofdgerecht
Bereidingstijd: Meer dan 2 uur

Ingrediënten

  • 1 panklare fazant
  • 150 g zuurkool
  • 50 g rozijnen
  • 100 g ontbijtspek
  • Olijfolie
  • Klontje roomboter
  • Balsamicoazijn
  • 200 g gemengde sla
  • 500 g ganzenvet (uit pot of bij de poelier)
  • Rozemarijn
  • Medium sherry
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de bouten en borstdelen van de fazant. Bestrijk de bouten met zout en rozemarijn en laat ze een nacht in de koelkast pekelen.
  2. Kook de zuurkool naar eigen smaak.
  3. Verwarm het ganzenvet tot ongeveer 80°C en gaar de bouten hierin gedurende minimaal 3 uur, tot het vlees gemakkelijk van het bot loslaat. Laat afkoelen en pluk het vlees van het bot.
  4. Bak het spek krokant uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Wel de rozijnen kort in kokend water met een scheut sherry.
  6. Kruid de borstfilets met zout en peper, bak ze rondom bruin in olijfolie en roomboter en gaar ze 5 minuten na in een oven van 160°C. Laat 15 minuten rusten onder folie.
  7. Roer een dressing van 3 delen olijfolie en 1 deel balsamicoazijn, breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Verdeel de aangemaakte sla over de borden. Meng de zuurkool, rozijnen en spekjes erdoor. Snijd de fazantfilets in plakjes en verdeel deze samen met het geplukte boutvlees over de salade. Besprenkel met de resterende dressing voor extra frisheid en glans.

Bron

Wildplaza.com – in samenwerking met de Jagersvereniging

Wild kopen?

Koop eerlijke fazant rechtstreeks bij jagers of winkels via Wild op de Kaart. Zo geniet u van duurzaam wildvlees uit de regio.