Een fris en eenvoudig gerecht waarin de subtiele wildsmaak van fazant prachtig wordt gecombineerd met boter en citroen. Perfect voor een lichte, elegante wildmaaltijd.
Gerechtinformatie
Type: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Voorbereiding: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 fazant
- 1 biologische citroen
- Fleur de sel
- 30 g boter (in blokjes gesneden)
- Touw (of naald en draad om dicht te maken)
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de citroen en snijd deze in stukjes.
- Verwijder de kop en ingewanden van de fazant (of vraag dit aan de poelier).
- Bestrooi de binnenkant van de fazant met peper en zout.
- Vul de fazant met de stukjes boter en citroen.
- Knoop de fazant dicht met keukentouw of naai grof dicht met naald en draad.
- Wrijf de buitenkant in met fleur de sel en peper.
- Leg de fazant in een ingevette ovenschaal en bak 25 minuten in de oven.
- Draai de fazant tijdens het bakken twee keer om en besprenkel met het vrijgekomen vet.
Serveertip
Serveer de citroenfazant met een frisse salade van veldsla, appel en walnoten, of met geroosterde aardappeltjes en sperziebonen. Een glas Chardonnay past hier uitstekend bij.
Bron
Wild en Gevogelte – Claartje Lindhout – Uitgeverij J.H. Gottmer
Wild kopen?
Koop eerlijke fazant rechtstreeks bij jagers of winkels via Wild op de Kaart. Zo geniet u van vers en duurzaam wildvlees uit de regio.