05:23
21:58
Nachtmodus

Wildspiegels tegen botsing met reeën stuit op ‘nee’ in de Achterhoek – De Gelderlander

In Winterswijk hebben wildspiegels langs de kant van de weg al veel aanrijdingen met reeën voorkomen. De plaatselijke wildbeheereenheid wil de spiegels ook langs de provinciale wegen plaatsen. Maar dat stuit op verzet.

Cijfers laten zien dat het aantal reewildaanrijdingen sinds 2014 al meer dan de helft is gedaald. De wildspiegels die toen langs de wegen zijn geplaats hebben dus een duidelijk effect gehad. Jagers Jurjen Hijink en Gosse Vissers willen de spiegels nu ook langs drie provinciale wegen plaatsen. Maar de provincie Gelderland gelooft niet in de het nut van de wildspiegels. ,,Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de reflectoren niet werken”, zegt woordvoerder Eva Calicher. Ook geeft Calicher aan dat de provincie momenteel bezig is met een andere proef om aanrijdingen met reewild te voorkomen.

De wildbeheereenheid Winterswijk wil daar niet op wachten. De praktijk laat namelijk zien dat de spiegels wel degelijk nut hebben. ,,We willen ze zelf wel plaatsen, die reflectoren. Op de bestaande hectometerpaaltjes. Dat kost de provincie niets. Maar het stuit op verzet bij de wegbeheerder”, zegt Visser. Ook Vereniging Het Ree ondersteunt het Winterswijkse initiatief. ,,In de praktijk blijkt gewoon dat er effect mee wordt behaald”, zegt voorzitter Bé Brinkman.

Lees het hele bericht op de website van De Gelderlander

Wildspiegels tegen botsing met reeën stuit op ‘nee’ in de Achterhoek
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items