06:37
20:38
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

‘Wild is geen herfstproduct, maar ganzenrillette en zwijn zijn nu lekker’ – Nu.nl

In een artikel op nu.nl wordt aandacht besteed aan het culinaire aspect van wild. Wild van de Nederlandse bodem is jaarrond verkrijgbaar en dus niet per se een herfstproduct. Chefkok Theus de Kok en jager en wildplukker Ellen Mookhoek vertellen over hun ervaring met wild.

“Soms worden herten uit Nieuw-Zeelandse deer farms verkocht als wild, of konijnen die in kooien worden gehouden, maar dat mag officieel niet”, vertelt jager en wildplukker Ellen Mookhoek. “Daarom heeft de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging een keurmerk in het leven geroepen: Keurmerk Echt Wild.” Met dit keurmerk kunnen poeliers laten zien dat zij wild verkopen dat echt in vrijheid heeft geleefd.

De Kok en Mookhoek denken beide aan het woord ‘puur’ wanneer ze aan wild denken. “Wild is het meest zuivere vlees. De dieren hebben een prachtig leven gehad en hun eigen voer gezocht. Het komt zo uit de natuur. Gelukkig appreciëren we het steeds meer en ligt het steeds vaker in de supermarkt. Dat is een teken van bewustwording…”, aldus De Kok.

 

Lees het hele bericht op de website van Nu.nl

'Wild is geen herfstproduct, maar ganzenrillette en zwijn zijn nu lekker'
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws