05:22
21:58
Nachtmodus
Foto: Erik van Til

Reactie Jagersvereniging op besluit Sovon-dag

Begin november stemde de ledenraad van Sovon in met de aanwezigheid van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging als standhouder op hun Landelijke Dag. Op maandag 19 november 2018 besloot het bestuur van Sovon dit terug te draaien. De verklaring van Sovon is op hun site te lezen. Dit besluit heeft de directeur van Sovon op dinsdag 20 november in de middag persoonlijk meegedeeld.

Goede samenwerking nu ook zichtbaar
Als reactie hierop heeft het landelijk bestuur van de Jagersvereniging een brief gestuurd naar het bestuur en de ledenraad van Sovon. Daarin laat zij onder andere weten dat de Jagersvereniging blij was met het initiële besluit van Sovon om onze stand op te nemen in hun programma. ‘Wij waren verheugd dat de goede samenwerking die onze verenigingen en onze leden in het dagelijks leven hebben, nu ook zichtbaar werd tijdens de Landelijke Dag. De Jagersvereniging is teleurgesteld dat een democratisch besluit van de Ledenraad van Sovon onder druk van een activistische minderheidsgroepering is teruggedraaid door het landelijk bestuur van Sovon.’

De Jagersvereniging blijft de dialoog en de samenwerking aangaan: in ieder geval met de mensen in het veld en hopelijk ook met de bestuurders en medewerkers van Sovon.

  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items