05:50
21:39
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

Persbericht: Joop Braakhekke lanceert ‘Wild op de kaart’

Kaart toont restaurants, verkooppunten en lokale jagers met wild

Amersfoort – Vandaag rond 12.00 uur onthult Joop Braakhekke, restaurateur van Le Garage en lid van restaurantvereniging Euro-Toques, ‘Wild op de kaart’. Wild op de kaart maakt onderdeel uit van de website van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en toont de Nederlander de punten waar wild gegeten en/of gekocht kan worden. Op de kaart staan restaurants, winkels en jagers van wie in het seizoen wild rechtstreeks te betrekken is.

‘Wild van Nederlandse bodem is een topproduct,’ laat Braakhekke weten. ‘Als lid van restaurantvereniging Euro-Toques werk ik met regionale, seizoensgebonden producten en wild hoort daar absoluut bij. Wild eten is verantwoord eten en het mooiste natuurlijke scharrelvlees dat er is. Ik vind het dan ook een prima initiatief van de Jagersvereniging om wild nog beter op de kaart te zetten.’

Toenemende vraag
De Jagersvereniging faciliteert Wild op de kaart. Zij ziet een toenemende vraag van mensen die willen weten waar zij wild kunnen eten en/of kopen. Regelmatig krijgt zij de vraag of er jagers zijn van wie er rechtstreeks wild, zoals een gans kan worden afgenomen. Vooral de mogelijkheid om wild uit eigen streek af te nemen , spreekt mensen bijzonder aan.

Eenvoudig bereikbaar
‘Wij willen wild eten voor iedere Nederlander eenvoudig bereikbaar maken,’ zegt Laurens Hoedemaker, directeur van de Jagersvereniging. ‘Dat betekent dat de kaart niet alleen de restaurants en verkooppunten laat zien, maar ook jagers in de regio die zo af en toe kleine hoeveelheden wild hebben. Je kunt vanaf nu rechtstreeks met de jager contact leggen om op de hoogte gehouden te worden van de mogelijkheden.’

Hoe werkt Wild op de kaart?
Winkels, restaurants en jagers – leden van de Jagersvereniging – kunnen zichzelf aanmelden voor de kaart. De Nederlander kan zoeken op regio, wildsoort en aangeven of hij zoekt naar jagers, winkels of restaurants. Wild van Nederlandse bodem is jaarrond beschikbaar. In het voorjaar en de zomer is er ree, gans, wild zwijn en hert. In het najaar en de winter is er ook wild van de kleinere wildsoorten zoals konijn, houtduif en wilde eend. Onderzoeksbureau Natuur & Milieu toonde in een onderzoek in december 2014 aan dat wild van Nederlandse bodem het meest dier- en milieuvriendelijke vlees is dat er in Nederland verkrijgbaar is.

Hier vindt u: Wild op de Kaart

Perscontact

Met mediavragen kunt u terecht bij onze afdeling communicatie.


Meer informatie