06:37
20:38
Nachtmodus
Foto: Klaas-Jan Jonkman

Marijke (36) was veganist, maar is nu jager – LINDA.

Sinds drie jaar is Marijke Ottema (36) jager. Ze eet enkel wild dat ze zelf schiet, slacht en bereidt. Daarvoor at ze 21 jaar lang geen dieren.

Marijke besloot op 15-jarige leeftijd geen vlees meer te eten. De voornaamste reden hiervoor was het dierenleed. Acht jaar geleden besloot Marijke om veganist te worden. Toch bleef ze op zoek naar een manier om wel vlees te kunnen eten, zonder dat de bio-industrie daarbij van pas kwam. “Niet omdat ik vlees miste, ik kan heel goed veganistisch koken en geniet daar erg van, maar ik wilde uitzoeken: wie is de mens, wie ben ik als eter?”

Marijke verdiepte zich in de wereld van het jagen.  Ze wilde weten hoe jagers in het leven staan en hoe het is om een dier te doden dat in het wild leeft. Later besloot ze om zelf ook de jachtopleiding te doen. Na het behalen van de jachtopleiding schoot ze vervolgens ook haar eerste duif. “Ik voelde me een klein beetje trots. Ik was opgelucht omdat het goed was gegaan, maar ook gespannen. Ik besef heel erg dat het nemen van een leven van een dier niet zomaar iets is. Het is natuurlijk heel brutaal om zomaar een dier dood te schieten. Wanneer ik het doe, voel ik me een roofdier.”

Lees het hele bericht op de website van LINDA.

Marijke (36) was veganist, maar is nu jager
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items