05:39
21:31
Nachtmodus
Foto: Eline de Jong

Laurens Hoedemaker en PvdD in debat over De Oostvaardersplassen – NPO Radio 1

Op vrijdag 7 december besteedde het programma Dit is de Dag op NPO Radio 1 aandacht aan de uitspraak van de rechter over het afschot van 1.830 edelherten in de Oostvaardersplassen. Live in de studio waren Laurens Hoedemaker, directeur van de Jagersvereniging, en Leonie Vestering, fractievoorzitter Partij van de Dieren Flevoland, om te debatteren over de jarenlange ophef over het meest besproken natuurgebied van Flevoland en het gevolg van de uitspraak van de rechter.

Volgens Hoedemaker is het goed dat dit experiment ten einde komt, het heeft aangetoond dat zelfregulerende natuur in Nederland niet in onze maatschappelijke standaarden past.

“Netjes en fatsoenlijk je verantwoordelijkheid nemen als beheerder dat is wat hoort bij een beschaving anno nu,” aldus Hoedemaker

Bekijk en luister hier de volledige uitzending

 

Afschot en overplaatsing
Op 6 december besloot de rechter dat er ruim 1.800 edelherten afgeschoten moeten worden in De Oostvaardersplassen en dat een deel van de heckrunderen en Konikpaarden moet worden verplaatst. Na de uitspraak van de rechter waren er geen juridische belemmeringen meer om over te gaan tot uitvoering van het afschot en overplaatsing in opdracht van de provincie Flevoland.

Bekijk en luister de hele uitzending van Dit is de Dag

NPORadio1
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items