05:22
21:57
Nachtmodus
Foto: Robert-Jan Asselbergs

Kootwijkerbroekse stroper die ook katten en een hond neerknalde, hoort in hoger beroep weer celstraf eisen – De Gelderlander

Een man die in 2018 reeds werd veroordeeld voor stroperij op de Veluwe en illegaal wapenbezit werd in hoger beroep opnieuw veroordeeld. 

De zaak kwam in 2014 naar voren toen de politie een anonieme brief ontving waarin Mark B. werd beschuldigd van stropen. Uit afgetapte telefoongesprekken en Whatsapp-berichten sprak volgens het Openbaar Ministerie een grote minachting voor de natuur. B. was hoofdverdachte maar werkte samen met anderen. Tegelijk met hem stonden nog acht anderen terecht in deze zaak.

Liefde voor flora en fauna

Sommige medeverdachten hadden wel een geldige jachtakte en ook B. heeft er ooit zelf één gehad. ‘Met het behalen van de jachtakte wordt juist de liefde voor de flora en fauna bijgebracht. Jagen helpt de natuur in stand te houden en van een jager wordt dan ook verwacht dat hij met respect voor het dier jaagt en zeker niet op de manier waarop de verdachte bezig was’, zei de advocaat-generaal van het OM tijdens het requisitoir.

Lees het hele artikel op Gelderlander.nl

Kootwijkerbroekse stroper die ook katten en een hond neerknalde, hoort in hoger beroep weer celstraf eisen - De Gelderlander
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws