05:22
21:58
Nachtmodus
Foto: Robert-Jan Asselbergs

Jagersvereniging: hazen en konijnen helemaal niet kwetsbaar – RTL Nieuws

Volgens de Jagersvereniging redden de hazen en konijnen in Nederland zich over het algemeen goed. Daarom was de Jagersvereniging ook erg verbaasd toen zij zag dat de hazen en konijn als kwetsbaar zijn aangemerkt op de nieuwe Rode Lijst.

Volgens de telgegevens van de wildbeheereenheden is de laatste tien jaar het aantal hazen in Nederland stabiel. In het rapport dat is gebruikt voor de nieuwe Rode Lijst zijn de aantallen konijnen en hazen in 2019 vergeleken met cijfers uit 1950. Dat maakt het rapport volgens de Jagersvereniging niet goed onderbouwd. Daarom wil de Jagersvereniging dat er een Autoriteit Faunagegevens wordt ingesteld, die zorgt voor ‘objectieve en goed onderbouwde cijfers’.

De vereniging zegt er wel bij dat het niet overal in ons land goed gaat met de hazen en konijnen. “De hazenstand wisselt per gebied en konijnen doen het op cultuurgrond beter dan in de duinen of in het Waddenzeegebied. Maar ze zijn wijdverbreid en komen in grote aantallen voor. Ze worden niet in hun voortbestaan bedreigd.”

Lees het hele bericht op de website van RTL Nieuws

Jagersvereniging: hazen en konijnen helemaal niet kwetsbaar
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws