06:29
20:45
Nachtmodus

Jagers in Noordoost-Twente doen dringende oproep: ‘Houd honden aan de lijn en katten binnen’ – AD.nl

Wildbeheereenheid Noord-Oost Twente heeft in het buitengebied op verschillende plaatsen posters opgehangen. Daarmee vragen ze aandacht van bewoners voor de bescherming van jonge dieren die op dit moment geboren worden. Via posters vragen ze de mensen om de hond aan te lijnen en de kat binnen te houden.

Michel Weernink, voorzitter van de Wildbeheereenheid (WBE) Noord Oost Twente, legt uit wat de gevolgen kunnen zijn van loslopende honden. Denk bijvoorbeeld aan dieren die op de vlucht slaan. Dat het juist jagers zijn die zich hier druk om maken vindt Weernink logisch: ‘Wij zijn het hele jaar bezig om de natuur te helpen. Jagen is daar slechts een onderdeel van.’ Hij geeft daarbij als voorbeeld dat het ook jagers zijn die reekalfjes en andere jonge dieren uit het veld halen voordat er gemaaid wordt.

GroenLinks-raadslid Harm Meek kan de oproep wel begrijpen. Hij waardeert met name de oproep om katten binnen te houden. ‘Die kunnen veel meer schade aanrichten. Bij een hond loopt altijd nog een baasje in de buurt.’

Lees het hele bericht op AD.nl

Jagers in Noordoost-Twente doen dringende oproep: ‘Houd honden aan de lijn en katten binnen’
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws