06:27
20:46
Nachtmodus
Foto: Anoeska Vermeij

Jagen steeds populairder onder jongeren: “Mooiste werk dat er is” – RTV Oost

Bij de cursussen die de Stichting Jachtopleidingen Nederland geeft wordt 55 procent van de beschikbare plekken opgevuld door een cursist jonger dan 36 jaar en dat is meer dan voorgaande jaren. RTV Oost ging op pad met jager Jasper om te kijken wat een jager nou allemaal doet. 

Jasper de Groot is jager en natuurbeheerder op landgoed Twickel in Delden. In 2013 deed hij de opleiding bos- en natuurbeheer en het halen van de jachtakte is daar onderdeel van. Maar in de loop der jaren groeide het besef van duurzaam gebruik van het vlees bij Jasper.

“Zelf wil ik ook weten waar mijn vlees vandaan komt en hoe het heeft geleefd. Door het wild te schieten en daar alles van te gebruiken en te delen met vrienden staat duurzaam gebruik van een dier bovenaan. Ook de huid is te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de populatie van bepaalde diersoorten in de hand wordt gehouden,” aldus Jasper.

Een net zo belangrijk onderdeel van het jager zijn is natuurbeheer. Samen met grondeigenaren wordt gekeken naar het vergroten van de biodiversiteit door de aanleg van houtwallen, het terugbrengen van wilde akkers en bloemenranden en het maken van afspraken met boeren over misschien andere teelten en gewassen.

Lees het hele bericht op de website van RTV Oost

Jagen steeds populairder onder jongeren: "Mooiste werk dat er is"
  • Delen:

Gerelateerd nieuws