05:41
21:48
Nachtmodus

Jacht vertegenwoordigd in boek ‘Forgotten Heroes’

Fotograaf Ezra Böhm reist heel Nederland door op zoek naar ‘vergeten helden’. In een uitgebreide serie foto’s portretteert de Utrechtse fotograaf beoefenaars van traditionele ambachten. Zijn interesse in de culturele historie en waarden van Nederland brengt hem bij hardwerkende mensen met een enorme passie en toewijding voor hun beroep. Hij ontmoet vakmensen die hun kennis generatie op generatie hebben ontwikkeld en doorgegeven.

Met de reeks portretten wil Böhm de invloed van de oude ambachten op onze cultuur, economie en omgeving benadrukken. Het baart hem zorgen dat een aantal ambachten en de daarmee gepaarde kennis verloren dreigt te gaan. Böhm bundelt zijn portretten in een boek ‘Forgotten Heroes’ en hoopt daarmee de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor deze oude beroepen. Hij ziet voor de beoefenaars van deze ambachten een belangrijke rol weggelegd in de verduurzaming van onze planeet.

Jacht in de sneeuw

In zo’n boek mag de jacht natuurlijk niet ontbreken. De Jagersvereniging is blij dat we Böhm konden helpen bij zijn zoektocht naar een jager en geschikte locatie. Hoewel wij de weersomstandigheden niet kunnen beïnvloeden, lukte het om in december een fotoshoot in de sneeuw te realiseren! Met deze foto’s krijgt ook de jacht een welverdiende plek in het boek ‘Forgotten Heroes’, dat als het goed is komend najaar verschijnt.

Op 2 april start Ezra Böhm een crowdfunding om zijn boek gepubliceerd te krijgen. Meer over het boek en de drijfveren van deze fotograaf, vind je op www.ezrabohm.com

  • Delen:

Gerelateerd nieuws