05:23
21:58
Nachtmodus

Intergroep Biodiversiteit, Jacht en Platteland goedgekeurd door Europees Parlement

Meer dan 130 Europese parlementsleden hebben gestemd vóór de heroprichting van de Europees Parlement Intergroep “Biodiversiteit, Jacht en Platteland”. Duurzaam landgebruik en behoud van biodiversiteit staan hoog op de agenda van EU-burgers, inclusief de landeigenaren en -beheerders van Europa, jagers en het nieuw gekozen Europees Parlement. Het herstel van deze intergroep geeft een sterk politiek signaal van de leden van het Europees Parlement om belangrijke activiteiten in de Europese plattelandsgebieden voor biodiversiteit te ondersteunen.

De Intergroep “Biodiversiteit, Jagen, Platteland” werd voor het eerst opgericht in 1985 en werkt als een actief stakeholderplatform in het Europees Parlement. Het maakt open discussies mogelijk tussen besluitvormers, de Europese Commissie en deskundigen, met als doel de cruciale rol van het platteland en het sociaal-economische belang van jacht- en plattelandsactiviteiten te bevestigen.

Het secretariaat van de Intergroep “Biodiversiteit, jacht, platteland” wordt verzorgd door de Europese Federatie voor Jacht en Natuurbehoud (FACE) sinds de oprichting van de intergroep in 1985. De European Landowners’ Organisation (ELO) heeft zich aangesloten bij de ondersteuning van het werk van de intergroep in 2004 en fungeert als zijn co-secretariaat, met expertise op het gebied van plattelandsgerelateerde onderwerpen.

Dr. David Scallan, secretaris-generaal van FACE, verklaarde: “Europa staat voor veel uitdagingen met betrekking tot biodiversiteit, duurzaam landgebruik en natuurbeheer. Jagers en andere landelijke partijen spelen een sleutelrol bij de uitvoering van een succesvol milieubeleid. Deze intergroep zal blijven dienen als een strategisch platform om specifieke acties te bespreken om de biodiversiteit te behouden en een gezond Europees platteland te waarborgen “.

Lees het hele bericht in het engels op de website van FACE

www.face.eu
  • Delen: