05:22
21:57
Nachtmodus
Foto: Jacintha Dekker

FACE: Een teleurstellend besluit over status brandgans

FACE neemt momenteel deel aan de 39e vergadering van het Standing Committee van het verdrag van Bern. Het verdrag inzake het behoud van Europese natuur (oftwel het verdrag van Bern) is de eerste internationale overeenkomst gericht op natuurbehoud, die het grootste deel van Europa en enkele Afrikaanse landen bestrijkt. Eens per jaar komen tijdens deze vergadering regering en andere organisaties samen om te overleggen en beslissingen te nemen over milieu-issues . 

Dit jaar lag de focus van de vergadering op de resultaten van de vergaderingen en acties van 2019. Op de agenda van gisteravond stond het voorstel van Noorwegen om de status van de Brandgans te verplaatsen van strikt beschermd naar beschermd. Een terechte wijziging, aangezien de brandgans wordt beschouwd als de meest voorkomende ganssoort in Europa.

Helaas kon de meerderheid van de stemmen (2/3) voor dit besluit niet worden bereikt. Dit is een teleurstellend politiek besluit, vooral omdat het eerste voorstel van de Europese Commissie was om Noorwegen te ondersteunen bij het aanbrengen van dit amendement. FACE verklaarde dat een verandering van de status van de brandgans als een succesverhaal op het gebied van instandhouding moet worden beschouwd, aangezien alle populaties eerdere populatiedoelen hebben overschreden.

Lees het hele bericht op de website van FACE

DISAPPOINTING DECISION ON THE BARNACLE GOOSE AT THE BERN CONVENTION
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items