05:39
21:31
Nachtmodus
Foto: Jan van der Greef

Duitsland maakt flexibeler wolvenbeheer mogelijk

De Duitse Bondsraad heeft een besluit genomen om flexibeler wolvenbeheer mogelijk te maken. Dat meldde de Duitse Jagersvereniging (Deutsche Jagdverband, DJV) op 14 februari 2020. Het wordt makkelijker voor boeren om aanvallen op landbouwdieren te voorkomen. Voor de DJV is dit een eerste stap in de juiste richting, maar nog niet voldoende.

De conflicten tussen mensen en wolven in Duitsland nemen exponentieel toe in de afgelopen jaren. Boeren kunnen, door deze recente wijziging van de natuurwetgeving, een vergunning aanvragen om een wolf te schieten. De DJV eist nu een integraal handelingskader, waar duidelijk wordt aangegeven welke stappen moeten worden doorlopen. Zij heeft daarvoor een voorstel gedaan in 2018, samen met andere belangenorganisaties. Ook stelt de DJV dat er meer bescherming voor jachthonden nodig is.

In 2018 waren er in Duitsland meer dan 2000 landbouw dieren gemeld die gebeten of gedood zijn door wolven in. Per aanval worden er 3.2 dieren gedood. In 2018 waren er 130 roedels/paren in Duitsland. In dezelfde periode werden er 166 landbouwdieren in Nederland gedood, gemiddeld 3.8 dieren per aanval. De uitgekeerde schadevergoeding komen in totaal neer op ongeveer €33.000.

Lees het hele bericht op de website van de Duitse Jagersvereniging

Änderung des Bundesnaturschutzgesetzes beschlossen
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items