05:53
21:37
Nachtmodus
Foto: 3FM

3FM-DJ Sophie gaat op zoek naar een duurzaam kerstdiner – NPO 3FM

Soja is een van de voornaamste redenen voor de ontbossing in de Amazone, en Nederland is een van de grootste afnemers van soja. In Nederland wordt het grootste gedeelte hiervan gebruikt voor veevoer. Dat maakt de bereiding van een duurzaam kerstdiner nog wel eens lastig: wel of geen vlees op het menu dit jaar? En welke ingrediënten kan je überhaupt beter laten liggen? 3FM-dj Sophie gaat op zoek naar inspiratie voor een duurzaam kerstdiner!

Sophie ging hiervoor op bezoek bij het Smaakpark in Ede: zowel een tuin, boerderij, restaurant én foodlab. Samen met Smaakpark-oprichter Christian bereidt zij hier een duurzaam kerstdiner, mét wild als hoofdgerecht.

Er is volgens Christian niets mis met het eten van vlees, als je maar  duurzame en diervriendelijke keuzes maakt. En wat is er duurzamer en diervriendelijker dan wild? Voor dit duurzame kerstdiner is daarom gekozen voor gans. Er is in Nederland een gigantische ganzenplaag, en jagers schieten er meer dan dat ze soms kwijt kunnen. Het eten van gans is dus een duurzame keuze, en ook nog eens een erg lekkere.

Lees en kijk verder op de website van 3FM

3FM-DJ Sophie gaat op zoek naar een duurzaam kerstdiner
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws