05:23
21:58
Nachtmodus
Foto: Erik van Til

130.000 euro voor beter beschermen akker- en weidevogels – RTV Drenthe

Landschapsbeheer Drenthe krijgt 130.000 subsidie van de Provincie Drenthe om samen met boeren en vrijwilligers bedreigde akker- en weidevogels beter te beschermen. Met dit geld kunnen beschermmaatregelen genomen worden. Met deze subsidie hopen GS dat boeren en andere landeigenaren extra gemotiveerd worden om mee te doen met het nemen van maatregelen om akker- en weidevogels te beschermen. Zij ontvangen namelijk een compensatie voor inkomstenderving.

(…)

De regeling maakt onderdeel uit van de totaalaanpak ‘Drentse Boerenlandvogels 2021-2025’. De provincie Drenthe werkt hierin samen met vrijwilligers en veel organisaties. Dat is hard nodig, want in heel Nederland en ook in Drenthe zijn steeds minder vogels in het open boerenland, zoals bijvoorbeeld de grutto en de patrijs.

Nog steeds neemt het aantal vogelsoorten fors af. In vier proefgebieden in Drenthe werden de afgelopen jaren wel kleine succesjes geboekt door boeren, vrijwillige vogelbeschermers en jagers. Maar die gebieden zijn te klein om vogelsoorten te behoeden voor uitsterven. De weidevogels zijn er het slechtst aan toe, met de akkervogels gaat het ietsje beter.

(…)

Lees het hele bericht op RTV Drenthe

RTVDrenthe.nl
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws