06:27
20:46
Nachtmodus

Griekenland

Griekenland is nog geen bestemming waar veel Nederlandse jagers een jachtreis naartoe boeken. Een enkeling komt er terecht via een (zaken)relatie. Er is dan ook nog niet veel bekend over de noodzakelijke procedures en documenten.

De nu beschikbare informatie geeft het volgende overzicht:

Alleen jachtgeweren (hagel) zijn toegestaan in Griekenland. Het gebruik van kogelgeweren (buksen) is ook voor groter wild niet toegestaan

Om het eigen jachtwapen mee te nemen naar Griekenland, dient men te beschikken over:

  • Europese vuurwapenpas
  • Schriftelijke uitnodiging voor de jacht

Europese Vuurwapenpas noodzakelijk

Griekenland behoort, net als Nederland tot de Europese Unie. Dat houdt o.a. in dat wanneer jagers met hun wapen naar dit land reizen, zij in het bezit dienen te zijn van een Europese vuurwapenpas (EVP). Dit EVP dient aangevraagd te worden bij de politie, afdeling Korpscheftaken die ook de jachtakte verstrekt en dient daar ook jaarlijks te worden verlengd. Het EVP toont aan dat u het wapen legaal bezit en is het vervoersbewijs van de wapens voor de landen van de EU. Het opstellen van een EVP is handwerk. Controleer daarom nadrukkelijk of de juiste wapens op de juiste wijze zijn opgenomen. Het voorkomt grote problemen bij grenscontrole!

Bron: http://www.ksellas.gr/ekdosi_en.asp website van de Griekse jagersvereniging Hellenic Hunters Confederation.

Versie 09-2015