07:56
18:56
Nachtmodus

WILD belevingsdiner bij Bossem

Nieuw: WILD belevingsdiner bij Bossem Lattrop-Breklenkamp | Op zaterdag 1 november aanstaande staat Erfgoed Bossem in het teken van wild en jacht.

 

Fijnproevers die de smaak van wilde eend, haas en hert waarderen kunnen dan aanschuiven aan het WILD belevingsdiner.

Vooraf en tijdens het diner zullen jagers, voorjagers en jachthorenblazers de gasten meenemen in ‘de wereld van jagen’ en hen meer vertellen over het hoe en waarom.

Het WILD belevingsdiner start rond 17 uur bij het ‘onderschoer’, de entree van de Twentse boerderij, waar de gasten worden meegenomen naar het jachtveld voor een sfeervolle presentatie.

Tijdens een korte wandeling met jachthonden, zullen de jagers hen meer vertellen over onder meer bejaagbare soorten in Nederland, wildbeheer, hondenwerk, wildtellingen, biotoopbeheer en jachttradities.

Onder het genot van een wildbouillon in het bos zal de traditie van ‘de jacht aanblazen’ ten gehore worden gebracht.

Eenmaal terug op de boerderij staat er voor de gasten een mooi gedekte tafel klaar om gezamenlijk te genieten van een prachtig wilddiner.

Van Twentse grond Chef-kok Leen heeft voor deze speciale avond met zorg een menu samengesteld. Dit keer laat hij zich niet inspireren door het rundvlees van de eigen kringloopboerderij, maar door het beschikbare wild.

Daarnaast werkt hij traditiegetrouw zoveel mogelijk met lokaal geproduceerde ingrediënten, zoals groentes van Tuinderij De Witte Raaf, walnoten van eigen erf, quinoa van De Zenderense Es en fruit van Fruitboerderij Oold Bleank.

De mooie wijnen die in Twente worden geproduceerd, onder meer bij wijngaard Hof van Twente en Esker Wijn, gaan zorgen voor verrassende wijn/spijscombinaties. Een biertje van Othmar Bierbrouwerij kan natuurlijk ook naar meer smaken.

Praktisch De jachtpresentatie wordt zoveel mogelijk buiten gehouden. Gasten adviseren we dan ook om stevig schoeisel en een warme jas aan te trekken.

Bij Bossem omarmen we het no-waste-principe. Vandaar dat deelname aan het WILD belevingsdiner (6 gangen | € 74 pp, exclusief drankjes) alleen mogelijk is op basis van reservering, via mail [email protected] of telefonisch 0541 – 22 13 92.

  • Delen: