Met houtduif gevulde paprika
Een verrassend gerecht waarin de zachte, volle smaak van houtduif samenkomt met de zoetigheid van geroosterde paprika en een vleugje cacao. Elegant, eenvoudig en perfect voor liefhebbers van pure wildsmaken.
Gerechtinformatie
Type: Voor-, tussen- of hoofdgerecht
Bereidingstijd: 21–30 minuten
Ingrediënten
- Borstfilets van 4 houtduiven (zonder vel, bewaar pootjes en karkassen voor soep)
- 4 middelgrote rode paprika’s
- 1 bosje platte peterselie
- 5 tenen knoflook
- 1 el cacaopoeder
- 2½ dl gevogeltefond
- 1 el aardappelzetmeel
- Boter
- Aluminiumfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de kapjes van de paprika’s en werk eventueel de onderkanten iets bij zodat ze recht kunnen staan. Verwijder de zaadlijsten en zaden.
- Kruid de duivenborstfilets met peper en zout en druk per twee tegen de binnenkant van elke paprika. Laat in het midden wat ruimte vrij.
- Snijd de knoflook fijn en hak de peterselie grof. Vul de open ruimte in de paprika’s met dit mengsel en leg er een klontje boter bovenop.
- Wikkel de steeltjes van de paprikadeksels in aluminiumfolie om aanbranden te voorkomen. Vet een ovenschaal licht in en zet hier de gevulde paprika’s in.
- Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook ondertussen de gevogeltefond in tot een derde en bind deze met wat aardappelzetmeel (aangeroerd met een beetje bouillon).
Serveertip
Snijd de gevulde paprika’s in dikke plakken en verwijder de folie van de steeltjes. Rangschik de plakken op warme borden, giet de saus erover en bestrooi subtiel met een beetje cacaopoeder voor een verfijnde afwerking.
Wild kopen?
Koop houtduif of ander wild rechtstreeks bij jagers of poeliers via Wild op de Kaart. Zo geniet u van duurzaam en lokaal wildvlees van Nederlandse bodem.
Bron
Wildplaza.com – in samenwerking met de Jagersvereniging