Site Logo

Gans in gerookt spek

Een smaakvol wildgerecht waarin malse ganzenborstfilet wordt omhuld met gerookt spek en gecombineerd met oesterzwammen, tomaat en een vleugje rode port. Perfect als feestelijk hoofdgerecht of als luxe tussengerecht.

Gerechtinformatie

Type: Voor- of tussengerecht, hoofdgerecht
Bereidingstijd: 21–30 minuten

Ingrediënten

  • 2 ganzenborsten
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek
  • 2 eiwitten
  • 200 g oesterzwam
  • 100 g tomaat
  • 2 glaasjes rode port
  • Boter (om in te bakken)

Voor de garnering

  • 8 physalisbesjes
  • 8 frambozen
  • 8 bramen
  • Rode bieten scheuten
  • Waterkers

Bereiding

  1. Ontdoe de ganzenfilets van vel, vet en eventuele vliesjes.
  2. Bestrijk de filets met losgeklopt eiwit en wikkel ze vervolgens in de plakken gerookt spek.
  3. Bak de filets in boter rondom lichtbruin (ongeveer 10 minuten).
  4. Voeg de oesterzwammen en plakjes tomaat toe en bak deze 5 minuten mee.
  5. Blus het geheel af met rode port en laat nog 5–10 minuten nagaren, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Let op: gans kan snel droog worden bij te lang garen.

Serveertip

Leg de filets op het bord, garneer met de vruchten rondom en werk af met rode bieten scheuten bovenop, gevolgd door wat verse waterkers voor een frisse toets.

Wild kopen?

Koop eerlijk wild rechtstreeks bij jagers of winkels bij u in de buurt via Wild op de Kaart. Zo geniet u van lokaal en duurzaam wildvlees.

Foto: Mykola Lunov