Een licht en feestelijk gerecht waarin malse stukjes wild kort worden gegaard in een geurige bouillon. De combinatie van verschillende vleessoorten, groenten en huisgemaakte sauzen zorgt voor een culinaire beleving aan tafel.
Ingrediënten (4 personen)
- 800 gram zacht vlees van wild (bout, biefstuk, rug, borst of gehaktballetjes — bijv. eend, duif, gans, ree, hert of wild zwijn), in dunne plakjes
- 100 gram wildgehaktballetjes
- 1,5 liter wild- of kippenbouillon
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 300 gram oesterzwammen of shiitake
- 4 lente-uien
- 200 gram taugé
Rozemarijn-yoghurtsaus
- 175 gram Griekse yoghurt
- 60 gram mayonaise
- 1–1,5 el verse rozemarijn, fijngesneden
- 1 tl citroensap
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Zout naar smaak
Laat de saus bij voorkeur 24 uur trekken.
Hartige vijgensaus
- 200 gram jam (vijg, cranberry of pruim)
- Water
- 1–2 tl Dijonmosterd
- 1–2 el balsamicoazijn
- Zout en peper (of cayennepeper)
Verdun de jam met water, voeg mosterd en balsamico toe en breng op smaak.
Thaise soja-sesamsaus
- 50 cc Thaise sojasaus
- 50 cc water
- 3–4 el sesamolie
Mengen en op smaak proeven.
Verder op tafel
- Brood met kruidenboter
- Frisse salade
- Extra sauzen naar voorkeur
Bereidingswijze
- Snijd het vlees en de groenten in mooie stukjes.
- Bereid de sauzen en bewaar ze in de koeling.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Breng de bouillon aan de kook in een (Chinese) fonduepan of hotpot en laat zachtjes pruttelen.
- Gaar aan tafel stukjes vlees met groenten in de bouillon (enkele minuten) en serveer met de sauzen.
Smakelijk eten!
Aline Huizenga