Site Logo

Reestoof met citroen, kurkuma en munt

Een geurige, kruidige stoof van mals reevlees met kurkuma, citroen en verse munt. Fris, vol van smaak en ideaal voor koude dagen — heerlijk met rijst, risotto of orzo.

Ingrediënten

  • 1200 gram reevlees met pezen
  • 400 gram schoongemaakte ui, in ringen gesneden
  • 500 cc wildbouillon
  • 4 tl kurkuma (koenjit)
  • 1 tl colorante (geel kleurpoeder, optioneel)
  • 2 tl chilipoeder
  • 250 cc witte wijn
  • 4 tenen knoflook (heel)
  • 1 citroen (rasp en sap, ±50 cc)
  • 1 extra citroen (sap, voor het einde)
  • 3–4 el fijngesneden munt
  • 3–4 el fijngesneden platte peterselie
  • Olijfolie
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Uien & kruiden bakken: Bak de uienringen in 3 el olijfolie op middelhoog vuur ±10 minuten. Voeg kurkuma, eventueel colorante en chilipoeder toe en bak kort mee.
  2. Vlees aanbakken: Bak in een andere pan het reevlees op hoog vuur aan en blus af met de witte wijn. Laat 10 minuten inkoken.
  3. Stoven: Voeg bouillon en het uienmengsel toe, samen met citroenrasp, citroensap en de hele knoflooktenen. Laat een paar uur zacht stoven; controleer na 1,5 uur. Laat de bouillon iets inkoken; het vlees mag nog een lichte bite hebben.
  4. Afmaken: Roer op het einde munt, peterselie en extra citroensap erdoor. Eventueel 1 uur van het vuur laten staan om de smaken te laten intrekken; daarna kort opwarmen.

Serveren: Lekker met rijst, risotto of orzo.

Smakelijk eten!

Aline Huizenga