Een geurige, kruidige stoof van mals reevlees met kurkuma, citroen en verse munt. Fris, vol van smaak en ideaal voor koude dagen — heerlijk met rijst, risotto of orzo.
Ingrediënten
- 1200 gram reevlees met pezen
- 400 gram schoongemaakte ui, in ringen gesneden
- 500 cc wildbouillon
- 4 tl kurkuma (koenjit)
- 1 tl colorante (geel kleurpoeder, optioneel)
- 2 tl chilipoeder
- 250 cc witte wijn
- 4 tenen knoflook (heel)
- 1 citroen (rasp en sap, ±50 cc)
- 1 extra citroen (sap, voor het einde)
- 3–4 el fijngesneden munt
- 3–4 el fijngesneden platte peterselie
- Olijfolie
- Zout naar smaak
Bereiding
- Uien & kruiden bakken: Bak de uienringen in 3 el olijfolie op middelhoog vuur ±10 minuten. Voeg kurkuma, eventueel colorante en chilipoeder toe en bak kort mee.
- Vlees aanbakken: Bak in een andere pan het reevlees op hoog vuur aan en blus af met de witte wijn. Laat 10 minuten inkoken.
- Stoven: Voeg bouillon en het uienmengsel toe, samen met citroenrasp, citroensap en de hele knoflooktenen. Laat een paar uur zacht stoven; controleer na 1,5 uur. Laat de bouillon iets inkoken; het vlees mag nog een lichte bite hebben.
- Afmaken: Roer op het einde munt, peterselie en extra citroensap erdoor. Eventueel 1 uur van het vuur laten staan om de smaken te laten intrekken; daarna kort opwarmen.
Serveren: Lekker met rijst, risotto of orzo.
Smakelijk eten!
Aline Huizenga