Site Logo

Hertbiefstuk met rodewijnsaus

Een klassiek wildgerecht waarin malse reekoteletjes worden gecombineerd met een romige mosterdsaus van Pommery mosterd, kruidige fond en een vleugje rode wijn.

Gerechtinformatie

Type: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 21–30 minuten

Ingrediënten

  • 16 reekoteletjes uit de rug gesneden (vraag de poelier)
  • ¼ liter stevige bruine fond van ree en kalfsbotten
  • ¼ fles rode wijn
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • Enkele blaadjes salie
  • Takje rozemarijn
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el Pommery mosterd (of grove Franse mosterd)
  • Boter
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Fruit de gesnipperde ui zachtjes in een klontje boter.
  2. Voeg de fond, rode wijn, salie, rozemarijn en knoflook toe en laat de saus inkoken tot ongeveer de helft.
  3. Kruid ondertussen de reekoteletjes met peper en zout en bak ze aan in bruisende boter tot ze goudbruin zijn.
  4. Laat ze vervolgens nog ongeveer 10 minuten nagaren in een voorverwarmde oven op 180°C.
  5. Dep de koteletjes droog met keukenpapier, bestrijk ze met mosterd en rol ze door de fijngehakte bieslook.
  6. Zeef de saus, breng ze opnieuw kort aan de kook en monteer met een klontje koude boter voor extra glans.

Serveertip

Serveer de ribbetjes op warme borden, schep de saus erover en geef er een garnituur van wilde spinazie en knolselderijpuree bij. De aardse smaken combineren prachtig met de kruidige mosterdsaus.

Wild kopen?

Koop eerlijk wild rechtstreeks bij jagers of winkels via Wild op de Kaart. Zo geniet u van duurzaam wild van eigen bodem.