Site Logo

Krokante damherthaas

Een snel en elegant gerecht waarbij malse damherthaas wordt omhuld met een krokant kruidenpaneerlaagje. Perfect als hoofdgerecht of luxe tussengerecht.

Gerechtinformatie

Type: Voor- of hoofdgerecht
Bereidingstijd: 11–20 minuten

Ingrediënten

  • 4 damherthaasjes van 150 g
  • Snuf peper
  • ½ tl zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el bloem
  • 3 el paneermeel gemengd met 2 tl tijm
  • 7 el zonnebloemolie (3 + 4 el apart gebruiken)

Benodigdheden

  • Snijplank
  • 3 schalen
  • Pollepel
  • Koekenpan
  • Vleestang

Bereiding

  1. Verdeel de bloem, het ei en het paneermeel elk in een aparte schaal.
  2. Kruid de damherthaasjes met peper en zout.
  3. Verhit 4 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de haasjes 2 minuten per kant goudbruin.
  4. Haal ze uit de pan en laat enkele minuten rusten. Dep daarna droog met keukenpapier.
  5. Haal de haasjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de paneermeel met tijm.
  6. Verhit 3 el zonnebloemolie in een schone pan en bak de haasjes nogmaals kort aan beide kanten tot ze mooi krokant zijn.
  7. Snijd ze in tweeën en serveer direct op een warme schaal.

Tip

Dit gerecht is ook heerlijk te bereiden met reehaasjes.

Serveertip

Serveer met een appel-kaneelsaus of een romige aardappelpuree en een frisse salade voor een mooi contrast tussen hartig en zoet.

Wild kopen?

Koop duurzaam wild bij jagers of winkels bij u in de buurt via Wild op de Kaart. Zo geniet u van eerlijk vlees van eigen bodem.

Foto: TrueCreatives