Site Logo

Hertencarpaccio met kruidensalade en salsa verde

Een verfijnd voorgerecht van flinterdun gesneden hertenvlees met een frisse kruidensalade en een pittige salsa verde. Elegant, licht en ideaal voor de feestdagen of een chic diner.

Gerechtinformatie

Type: Voor- of tussengerecht
Bereidingstijd: Meer dan 2 uur (inclusief vriezen)

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de carpaccio

  • 600 g hertenvlees (haas, bovenbil of lende)
  • Peper en zout

Voor de kruidensalade

  • ½ bosje kervel (gewassen en geplukt)
  • ½ bosje basilicum (gewassen en geplukt)
  • ½ bosje bladpeterselie (gewassen en geplukt)
  • ½ bosje bieslook (grof gesneden)
  • 1 ruime hand postelein
  • 1 ruime hand frisée
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Voor de salsa verde

  • 1 el kappertjes
  • 5 ansjovisfilets
  • ½ bosje kervel (gewassen en geplukt)
  • ½ bosje basilicum (gewassen en geplukt)
  • ½ bosje bladpeterselie (gewassen en geplukt)
  • ½ bosje bieslook (grof gesneden)
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Hertencarpaccio

  1. Rol het hertenvlees strak in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de vriezer.
  2. Snijd met een scherp mes dunne plakjes van het bevroren vlees. Als ze niet dun genoeg zijn, leg ze tussen plasticfolie en druk plat met een deegroller.
  3. Verdeel de plakjes over gekoelde borden en bestrooi met peper en zout.

2. Salsa verde

  1. Doe ansjovis, kappertjes, bieslook, peterselie, basilicum, kervel, peper, zout en witte balsamico in een mengbeker.
  2. Meng met een staafmixer tot een glad geheel en voeg al druppelend de olijfolie toe tot een vloeibare saus ontstaat.

3. Kruidensalade

  1. Meng de kervel, basilicum, bladpeterselie, bieslook, frisée en postelein in een kom.
  2. Breng op smaak met peper, zout, witte balsamico en olijfolie.
  3. Vorm met je handen een bolletje salade en leg dit in het midden van de carpaccio.

4. Afwerking

  1. Druppel de salsa verde over de carpaccio.
  2. Serveer direct en geniet van de frisse, kruidige combinatie van smaken.

Bron

Dit recept is eerder verschenen op Wildplaza.com, een samenwerking tussen wildhandelaren en de Jagersvereniging.

Foto: Nataly Hanin