Een smaakvol Italiaans gerecht waarin malse hertenbiefstuk wordt gecombineerd met kruidige noedels, verse tomaatjes en mediterrane kruiden. De combinatie van rozemarijn, salie, oregano en basilicum zorgt voor een aromatisch en verfijnd wildgerecht dat eenvoudig te bereiden is.
Voor 2–3 personen
Ingrediënten
- 300 gram hertenbiefstuk (niet te veel, anders wordt het overdadig)
- 250 gram noedels of spaghetti (bij voorkeur wat dikkere, zoals Barilla nr. 5)
- 250 gram cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
- 2 eetlepels verse rozemarijn, fijngesneden
- 2–3 eetlepels verse oregano, grof gesneden
- 1,5 eetlepel verse salie, grof gesneden
- 3 eetlepels platte peterselie, grof gesneden
- 3 eetlepels basilicumblaadjes, grof gesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- Snufje chiliflakes, naar smaak
- 50 gram pecorinokaas, grof geraspt
- Zout, peper en olijfolie
Benodigdheden
- Ruime koekenpan of platte braadpan
Bereidingswijze
Snijd de hertenbiefstuk haaks op de draad in plakjes van een halve centimeter dik. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen.
Halveer de tomaatjes en knijp ze lichtjes uit boven de gootsteen, zodat het overtollige vocht verdwijnt en de pure tomatensmaak overblijft.
Bak de rozemarijn, salie, oregano en knoflook 3 minuten op matig vuur in ruime olijfolie. Zet daarna het vuur uit. Snijd de peterselie en basilicum grof en zet apart.
Kook de noedels of spaghetti in ruim water met zout, 2 minuten korter dan de aangegeven tijd. Bewaar één soeplepel kookwater, giet de pasta af en spoel direct af onder koud stromend water om het garen te stoppen.
Voeg het bewaarde kookwater bij het kruidenmengsel, voeg de tomaatjes toe en laat 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en chiliflakes.
Meng de noedels door de saus en houd het vuur laag. Voeg de plakjes hertenbiefstuk toe, meng goed en verwarm kort mee. Voeg tot slot de basilicum en peterselie toe, hussel alles goed door en bestrooi met pecorino.
Geniet van dit heerlijke Italiaanse wildgerecht!
Aline Huizenga