Site Logo

Recepten met fazant

Patrijs met romige paddenstoelensaus

Een delicaat wildgerecht: malse reepjes patrijs in een romige saus van paddenstoelen, sjalot, tijm en een scheut cognac of armagnac. Heerlijk met romige risotto, pasta of gewoon met knapperig brood als voorgerecht.

Lees meer over Patrijs met romige paddenstoelensaus

Paella Valencia met wild

Een traditioneel Spaans showpiece, gevuld met zomerse groenten, sappige tijgergarnalen, mosselen, inktvis en malse blokjes wild. De bomba-rijst neemt alle smaken op en blijft korrelig — precies zoals een goede paella hoort.

Lees meer over Paella Valencia met wild

Hot Pheasant Pie

Ultiem herfst-comfort food voor op de bank: smeuïge fazantenvulling met Gruyère onder een dak van bladerdeeg, met daaronder een hartige spruitjes-aardappelpuree, knapperige walnoten en gebakken paddenstoelen.

Lees meer over Hot Pheasant Pie

Citroen Fazant

Een fris en eenvoudig gerecht waarin de subtiele wildsmaak van fazant prachtig wordt gecombineerd met boter en citroen. Perfect voor een lichte, elegante wildmaaltijd.

Lees meer over Citroen Fazant

Salade met fazant

Een verrassend frisse salade waarin de rijke smaak van fazant wordt gecombineerd met zuurkool, rozijnen, spek en balsamico. Een prachtig gerecht dat zowel als voorgerecht als hoofdgerecht kan worden geserveerd.

Lees meer over Salade met fazant

Fazant in pancetta

Een feestelijk wildgerecht waarin sappige fazant wordt gecombineerd met de volle smaak van pancetta en kruidige boleten. Deze Italiaanse twist geeft een verfijnde, hartige diepte aan het wildvlees – ideaal als hoofd- of tussengerecht tijdens het wildseizoen.

Lees meer over Fazant in pancetta

Fazant met zuurkool en zoete aardappelpuree

Een rijk en feestelijk gerecht waarin klassiek wild, friszuur en zoet samenkomen. De fazant wordt gevuld met kalfsgehakt en boerenjongens en geserveerd met romige zoete aardappelpuree, zachte zuurkool en kleurrijke groenten. Perfect voor een winterse avond of een feestelijk diner.

Lees meer over Fazant met zuurkool en zoete aardappelpuree