Een heerlijk stoofgerecht met wilde eend, langzaam gegaard in rode wijn en wildbouillon met pruimen en kruiden. Perfect voor koude dagen en verrassend zacht van smaak.
Gerechtinformatie
Type: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 2 uur
Aantal personen: 6
Ingrediënten
- 18 wilde eendenboutjes
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotjes (grof gesneden)
- 1 knoflookteen (geplet)
- 150 ml rode wijn
- 400 ml wildbouillon
- 4 gedroogde pruimen (zonder pit)
- 1 takje tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 klontje boter
- 1 el crème fraîche
- 2 el grof gesneden bladpeterselie
- Peper en zout
Bereiding
- Bestrooi de eendenboutjes met peper en zout.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de boutjes rondom bruin.
- Voeg de gesneden sjalot en de geplette knoflook toe en bak kort mee.
- Blus af met rode wijn en voeg de pruimen, tijm en laurier toe.
- Giet de wildbouillon erbij en laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes stoven tot het vlees mals is.
- Zeef de saus en laat deze inkoken.
- Voeg crème fraîche en boter toe en mix de saus kort met een staafmixer voor een gladde, volle textuur.
Serveertip
Serveer de eendenboutjes met aardappelpuree of knolselderijpuree. Garneer met grof gesneden bladpeterselie voor een frisse, kruidige afwerking.
Bron
Wild en Gevogelte – Claartje Lindhout – Uitgeverij J.H. Gottmer
Wild kopen?
Koop eerlijk wild bij jagers of winkels bij u in de buurt via Wild op de Kaart. Zo geniet u van vers en duurzaam wildvlees.
Foto: Stefan Ionita