Site Logo

Recepten met eend

Canard a l’Orange

Een klassiek wildgerecht waarin sappige eendenborst wordt gecombineerd met een friszoete saus van sinaasappel, citroen en Grand Marnier. De karamelliserende saus geeft de eend een volle, luxe smaak — perfect voor feestelijke gelegenheden.

Lees meer over Canard a l’Orange

Wildfondue

Een licht en feestelijk gerecht waarin malse stukjes wild kort worden gegaard in een geurige bouillon. De combinatie van verschillende vleessoorten, groenten en huisgemaakte sauzen zorgt voor een culinaire beleving aan tafel.

Lees meer over Wildfondue

Paella Valencia met wild

Een traditioneel Spaans showpiece, gevuld met zomerse groenten, sappige tijgergarnalen, mosselen, inktvis en malse blokjes wild. De bomba-rijst neemt alle smaken op en blijft korrelig — precies zoals een goede paella hoort.

Lees meer over Paella Valencia met wild

Wilde Eendenborst met krokant vel, witlof, bulgur en citrussaus

Een herfstig gerecht waarin het vet van de wilde eend de hoofdrol speelt. De krokante huid, zachte witlof en frisse citrus tonen zorgen samen met de kruidige bulgur voor een uitgebalanceerde combinatie van smaken — een echte klassieker voor wildliefhebbers.

Lees meer over Wilde Eendenborst met krokant vel, witlof, bulgur en citrussaus

Wilde eendenyakitori met miso-glaze, krokant maïskoekje en eryngii-paddenstoel

Een Japanse twist op een Hollandse klassieker: wilde eend op de grill. Deze yakitori van eendenborst wordt gelakt met een hartige miso-glaze en geserveerd met knapperige maïskoekjes, gegrilde eryngii-paddenstoelen en een pittige wasabi-mayonaise. Perfect comfort food na een dag in het veld of aan de slootkant.

Lees meer over Wilde eendenyakitori met miso-glaze, krokant maïskoekje en eryngii-paddenstoel

Gestoofde wilde eendenboutjes

Een heerlijk stoofgerecht met wilde eend, langzaam gegaard in rode wijn en wildbouillon met pruimen en kruiden. Perfect voor koude dagen en verrassend zacht van smaak.

Lees meer over Gestoofde wilde eendenboutjes

Smoked Duck Starter

Een luxe en smaakvol voorgerecht met gerookte eendenborst, romige knolselderijpuree en frisse groene kruidenpesto. De combinatie van rook, kruidigheid en zachte texturen maakt dit een perfecte start van een wilddiner.

Lees meer over Smoked Duck Starter

Wilde eend panklaar maken

Een eend panklaar maken is een ambachtelijke bezigheid die bijdraagt aan het respectvol verwerken van wild. Of u de eend zelf heeft geschoten, gekocht heeft van een jager via Wild op de Kaart of bij de poelier, het panklaar maken is een leuke uitdaging en zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van dit pure stukje wild.

Lees meer over Wilde eend panklaar maken

Eend met oesterzwammen

Een rijk wildgerecht waarin de volle smaak van wilde eend wordt gecombineerd met een fluweelzachte knolselderijcrème en knapperige oesterzwammen. Perfect voor de echte wildliefhebber.

Lees meer over Eend met oesterzwammen