06:27
20:46
Nachtmodus
Foto: Michael Migos

Brabantse wolf bij schapen ondanks wolfwerend stroomraster, provincies doen onderzoek

Deze week publiceerde BIJ12 een tussenrapportage over de wolf. BIJ12 is de organisatie die namens de provincies alle beleid uitvoert voor deze diersoort. In de rapportage meldt BIJ12 dat de wolf in het grensgebied bij Brabant en Limburg diverse malen schapen heeft aangevallen die achter een stroomraster stonden. Het ging hierbij om wolfwerende rasters. De provincies gaan onderzoek doen naar de manier waarop de wolf dit doet. 

Omdat het hierbij om wolfwerende rasters ging, zou het niet mogelijk moeten zijn dat de wolf bij de schapen kon komen. Hoe dit toch zo kon gebeuren, is onduidelijk voor alle organisaties die hierbij betrokken zijn. Er wordt gesuggereerd dat de wolf over het raster is gesprongen, maar BIJ12 schrijft dat dat niet gebruikelijk is.

Om meer inzicht te krijgen in deze gang van zaken laten de provincies Brabant en Limburg onderzoek doen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen ze gericht actie ondernemen. Omdat eerdere opnames met wildcamera’s mislukten, gaan de onderzoekers nu werken met camera’s geplaatst op hogere plekken.

Onderzoek kuddewaakhonden
Ook komt er in de provincies Limburg en Brabant – de plek waar deze wolf zich gevestigd heeft – een onderzoek naar de inzet van kuddewaakhonden. Dit zijn goed opgeleide en gesocialiseerde waakhonden die de schapen zullen gaan beschermen tegen aanvallen van wolven. Zodra een wolf in de buurt van de schapen komt, slaan de honden aan en verjagen de wolf, schrijft BIJ12 in de tussenrapportage.

Lees het hele bericht bij BIJ12.nl

Acties rondom de wolf in Brabant en Limburg
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws