05:39
21:31
Nachtmodus

Voorjagers in de dop op Kinder Workingstest

Om mee te mogen doe aan de reguliere workingstests voor apporterende honden is er vaak een minimale leeftijd om mee te doen. Om kinderen toch de gelegenheid te geven een basis leggen ten aanzien van de omgang met hond, het voorjagen en de jacht is de Kinder Workingtest in het leven geroepen. En met succes: dit jaar wordt het eerste lustrum gevierd. De tiende editie staat gepland op zaterdag 29 juni in Lochem.

Tijdens de Kinder Workingtest mogen kinderen van 5,5 t/m 17 jaar meedoen. Zij worden ingedeeld in drie leeftijdsgroepen. De apporteerproeven zullen daar qua moeilijkheidsgraad op worden afgestemd. De oudste kinderen krijgen ook een proef met wild.

Relatie kind-hond
Naast het apporteren wordt er vooral gelet op de relatie tussen kind en hond. Voor de jongste kinderen zijn er begeleiders die waar nodig helpen de proef succesvol te volbrengen. Aan het einde van de dag is er naast de eerste, tweede en derde prijs, voor alle kinderen een diploma, goodiebag en medaille. Alle hondenrassen zijn welkom, zolang ze maar sociaal zijn én kunnen apporteren. Er kunnen maximaal 40 kinderen deelnemen. Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer info via de website.

  • Delen: