05:33
21:38
Nachtmodus
Foto: Michael Migos

Update Afrikaanse Varkenspest 16/1/2020: Beieren verhoogt subsidies voor afschot wilde zwijnen

Om te voorkomen dat de Afrikaanse varkenspest zich verder verspreidt heeft de Duitse deelstaat Beieren besloten om de subsidies voor het afschot van wilde zwijnen te verhogen. Ook worden er drones ingezet om de bewegingen van de wilde zwijnen in het buitengebied te signaleren. Dit wordt vervolgens weer gerapporteerd aan de jagers. 

Beieren verhoogt de subsidies op het afschot van wilde zwijnen van €20 naar €100 in de grensgebieden met Sasken, Thüringen en Tsjechië. Daarnaast gebruikt de Duitse deelstaat ook drones en warmtebeeldcamera’s die de afgelegde routes van de wilde zwijnen onderzoeken. Deze informatie worden vervolgens aan de jagers gerapporteerd.

De Duitse overheid heeft ook extra elektronisch (wild)hekwerk aangeschaft. Wanneer er Afrikaanse varkenspest wordt vastgesteld in een buurland of aangrenzende deelstaat kunnen de hekken worden ingezet om te voorkomen dat de besmette wilde zwijnen zich verspreiden.

Wat moeten jagers weten over Afrikaanse varkenspest?

In het protocol ‘Doodgevonden wild zwijn’ staat alle informatie over hoe te handelen bij een dood wild zwijn dat u aantreft.

Op de pagina Afrikaanse varkenspest vindt u meer informatie over de ziektebeelden. Ook vindt u informatie over hygiënemaatregelen voor jagers.

Lees het hele bericht op Top Agrar Online

Schwarzwildjagd: Bayern erhöht Abschussprämie
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items