07:38
18:05
Nachtmodus
Foto: Maarten van der Belt

Jagers tellen komende weken diersoorten – #jagerstellen

In de komende drie weekends – van 23 maart tot en met 7 april – worden door 300 lokale jagersverenigingen (wildbeheereenheden) in heel Nederland diersoorten geteld. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit die jagers veelal samen met tellers van andere organisaties uitvoeren. De Jagersvereniging roept jagers op om hun ervaringen te delen via #jagerstellen.

Verbondenheid
Jagers voelen zich verbonden met hun veld. Het tellen van verschillende diersoorten, waaronder reeën, maakt onderdeel uit van de vaste activiteiten. Het geeft wildbeheereenheden een goed beeld van de ontwikkeling van de stand. Niet alleen de aantallen maar ook geslacht en leeftijdsopbouw. Tellen vindt plaats in samenwerking met andere vrijwilligers of medewerkers van organisaties die zich verbonden voelen met het landschap.

Tijdsinvestering van 160.000 uur per jaar
Onderzoek door CLM naar de vrijwillige inzet van jagers en wildbeheereenheden maakte duidelijk dat de 300 wildbeheereenheden jaarlijks bijna 160.000 uur besteden aan de tellingen van diverse diersoorten.

#jagerstellen
Uit onderzoek blijkt dat slechts een klein deel van de mensen weet dat jagers tellingen verrichten. Daarom roept de Jagersvereniging jagers op om hun ervaringen te delen via sociale media met de vermelding #jagerstellen.

  • Delen:

Meer informatie