05:24
21:58
Nachtmodus
Foto: Michael Migos

Indicatie van nieuwe wolvenparen en welpen op de Veluwe

Deze week publiceerde BIJ12 een tussenrapportage over de wolf. BIJ12 is de organisatie die namens de provincies alle beleid uitvoert voor deze diersoort. In deze tussenreportage meldt BIJ12 dat er mogelijk nieuwe wolvenparen gevormd zijn op de Veluwe.  Op de Veluwe lijkt het erop dat er, naast de bestaande roedel op de Noord-Veluwe nog twee indicaties zijn van paarvorming.

In het verslag is te lezen dat inmiddels zes nieuwe jongen geboren zijn op de Noord-Veluwe. Dit is vastgelegd op camerabeelden. Dit is het derde jaar op rij dat er nieuwe welpen geboren zijn. Ook in Friesland en Drenthe is er activiteit van de wolf vastgelegd. Hier werd de wolf op enkele locaties waargenomen en werden er schapen gedood door de wolf. Op 28 mei werd in Drenthe een wolf aangereden die korte tijd aanwezig was in Friesland en Drenthe aanwezig was geweest.

Waarnemingen

In deze reportage wordt er inzicht gegeven van de activiteit van de wolf in de periode 1 mei tot 31 juli 2021. In deze periode zijn er 866 meldingen gedaan van vermoedelijke wolven sporen. Bij 148 meldingen ging het daadwerkelijk om een wolf.

Bekijk de hele reportage op de website van BIJ12

Tussenreportage wolf BIJ12
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws