05:53
21:37
Nachtmodus

Faunabeheereenheid Noord Holland test nieuw registratiesysteem

Vanaf 1 januari 2023 is er een nieuw registratiesysteem voor alle jagers in Noord Holland: FaunaSpot. Tot aan het nieuwe jaar kunnen alle Noord-Hollandse jagers proefdraaien met de app en verbeterpunten aangeven. De registraties worden in deze testperiode nog niet bewaard. Daarom is het belangrijk de registraties in deze periode alsnog in FRS door te voeren. Vanaf 1 januari 2023 is FaunaSpot de enige manier waarop jagers in Noord-Holland faunabeheerdata kunnen registreren.

Registratie
In FaunaSpot registreer je als jager ter plekke op je mobiele telefoon afschot, verjaging, preventieve maatregel of nestbehandeling. Doordat de jager ter plekke registreert wordt de actie automatisch aan een locatie gekoppeld. Omdat de jagers ook gevraagd wordt een foto te uploaden van het geschoten wild kan alle data gevalideerd worden. Bij de ontwikkeling van FaunaSpot zijn enkele jagers uit Noord Holland betrokken geweest. De app is daardoor zeer gebruiksvriendelijk.

Proefperiode
FBE Noord Holland heeft bij de Jagersvereniging een uitgebreide presentatie over FaunaSpot gegeven. De proefperiode wordt nauwgezet gevolgd door de verschillende afdelingen bij de Jagersvereniging. Juridische zaken let bij het gebruikt vooral op de AVG, ecologie checkt de validatie van data en Regiomanager Allard Dericks analyseert hoe de jagers in Noord Holland de app ervaren.

Tegen versnippering
De Jagersvereniging is uiteraard tegen versnippering van systemen voor de afschotregistratie. Op diverse niveaus worden hier gesprekken over gevoerd. Wij houden u de komende periode op de hoogte van onze bevindingen.

Lees meer over het nieuwe registratiesysteem op de website van Faunaspot
  • Delen:

Gerelateerd nieuws