In De streken van Van Boven bezoekt Yvette van Boven verschillende gebieden in Nederland. Ze praat met de mensen die haar de lekkere kneepjes van de streek leren. Met haar auto vol kookgerei bereidt ze vervolgens een maaltijd met ingrediënten uit het gebied. Dinsdag 15 december stond de Achterhoek centraal waar Van Boven een ree uitbeende en wildstoofpot maakte met jagers Bennie Jolink en Jan.
Van Boven is bij het koken van de wildstoofpot te gast bij het Keunenhuis, een pand van Natuurmonumenten. Deze horecalocatie wordt gerund door chef-kok Nel Schellekens. Schellekens werkt samen met lokale jagers en wild staat dan ook met zekere regelmaat op het menu. In deze uitzending beent ze met Van Boven samen een deel van een ree uit. Het vlees verwerken ze tot wildstoofpot.
Bij de maaltijd schuiven twee jagers uit de Achterhoek aan: Bennie Jolink en Jan. Bennie en Jan vertellen in de uitzending over de jachtopleiding, de liefde voor de natuur en eten uit de natuur. Het recept van de wildstoofpot is op de site De streken van Van Boven te vinden.
Bekijk het gedeelte over jagen en het bereiden en eten van wildstoofpot vanaf 19.00 minuten.
Gerelateerd aan dit onderwerp
Locatie nationaal kampioenschap voor apporterende jachthonden bekend
De Nimrod, het Nederlands Kampioenschap voor apporterende jachthonden, vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 november 2025 op de terreinen van Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder op het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland. De beste jachthonden van verschillende rassen strijden die dag om de felbegeerde titel van Nimrod-winnaar, die een jaar lang gedragen mag worden. De Nimrod is […]
Op 10 januari is in Brandenburg, Duitsland vastgesteld dat een aantal waterbuffels besmet is geraakt met mond-en-klauwzeer (MKZ). Evenhoevigen, waaronder ook wilde zwijnen en hertachtigen, kunnen ernstig ziek worden van dit virus. Het bedrijf waar de besmette waterbuffels zijn aangetroffen wordt geruimd, contactbedrijven en bedrijven in de buurt worden onderzocht. Ook zijn lokaal vervoersbeperkingen van […]