05:23
21:58
Nachtmodus

Achterhoek – De streken van Van Boven

In De streken van Van Boven bezoekt Yvette van Boven verschillende gebieden in Nederland. Ze praat met de mensen die haar de lekkere kneepjes van de streek leren. Met haar auto vol kookgerei bereidt ze vervolgens een maaltijd met ingrediënten uit het gebied. Dinsdag 15 december stond de Achterhoek centraal waar Van Boven een ree uitbeende en wildstoofpot maakte met jagers Bennie Jolink en Jan. 

Van Boven is bij het koken van de wildstoofpot te gast bij het Keunenhuis, een pand van Natuurmonumenten. Deze horecalocatie wordt gerund door chef-kok Nel Schellekens. Schellekens werkt samen met lokale jagers en wild staat dan ook met zekere regelmaat op het menu. In deze uitzending beent ze met Van Boven samen een deel van een ree uit. Het vlees verwerken ze tot wildstoofpot.

Bij de maaltijd schuiven twee jagers uit de Achterhoek aan: Bennie Jolink en Jan. Bennie en Jan vertellen in de uitzending over de jachtopleiding, de liefde voor de natuur en eten uit de natuur. Het recept van de wildstoofpot is op de site De streken van Van Boven te vinden.

Bekijk het gedeelte over jagen en het bereiden en eten van wildstoofpot vanaf 19.00 minuten.

Bekijk de hele aflevering vanaf 19.00 minuten

De Achterhoek - De streken van Van Boven
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws