Een frisse en kleurrijke salade met gebakken wilde eendenborst, bloedsinaasappel en venkel. De combinatie van fruit, kruidige sla en rijke wildsmaak maakt dit gerecht tot een verrassend voor- of hoofdgerecht.
Gerechtinformatie
Type: Voor-, tussen- of hoofdgerecht
Personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 3 wilde eendenborstfilets
- Gemengde slasoorten zoals tat soi, bull’s blood, red mustard, rucola of red chard
- 1 rode ui, in ringen
- 2 bloedsinaasappels, in partjes gesneden
- 1 venkel, in dunne reepjes
- 1 el verse munt, fijn gesneden
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el Dijonmosterd
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Was en droog de sla en maak een mooie mix van verschillende soorten.
- Wrijf de eendenborstfilets in met peper en zout en bak ze in een hete pan 3 minuten rondom bruin.
- Wikkel de filets in aluminiumfolie en laat ze rusten op een warme plek.
- Meng in een maatbeker de balsamicoazijn, mosterd, zonnebloemolie, olijfolie, peper en zout. Mix met een staafmixer tot een romige dressing.
- Snijd de venkel in dunne plakjes. Schil de bloedsinaasappels en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Knijp het resterende sap uit boven de salade.
- Giet de dressing over de salade en hussel alles voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveertip
Leg de salade op een grote schaal. Verdeel de venkel en bloedsinaasappelpartjes erover. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken en leg deze bovenop. Garneer met fijngehakte munt voor een frisse toets.
Wild kopen?
Koop wilde eend of ander wild rechtstreeks bij jagers of poeliers via Wild op de Kaart. Zo geniet u van duurzaam en lokaal wildvlees van Nederlandse bodem.
Bron
Wildplaza.com – in samenwerking met de Jagersvereniging
Foto: Katalinks