Zon op
08:09
Zon onder
16:38
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

Wilde gans in de pasta en als burger: je mag ze gratis ophalen – Gelderlander

Jagers willen dat we gans eten. Als kroket, als gekonfijte poot door de pasta of als  ganzenburger. ‘Hier ligt de diepvries vol, maar ik heb d’r wel eens genoeg van.’

Gans is een wilde vogel en zo smaakt het vlees ook. De jonge exemplaren zijn mals, de oudere zijn taaier vanwege de vele vlieguren. ,,Mijn moeder maakt daar stoofpot van, ik vind het heerlijk.’’

Jos Bisselink uit Groessen jaagt op ganzen. Alleen al in Gelderland moeten jaarlijks 30 tot 40.000 ganzen geschoten worden omdat ze anders alle weilanden onder poepen en kaalvreten. ,,Ik haal de borsten en de poten eraf en die gaan de diepvries in. We hebben geprobeerd ze aan de horeca of poelier te slijten, maar dat gaat om kleine aantallen. En alle dagen gans eten is ook wat veel.’’

Schieten om vervolgens de kadavers weg te gooien, gaat jagers te ver.  Het idee van de Jagersvereniging is nu om ze in kroketten te stoppen met hulp van subsidie.

Lees het hele artikel op Gelderlander.nl

Wilde gans in de pasta en als burger
  • Delen:


Gerelateerd nieuws