Zon op
08:45
Zon onder
16:21
Nachtmodus
Foto: Thijs de Bruin

Vervoersverbod Zoeterwoude wordt met ingang van 26 januari ingetrokken ingetrokken

Het vervoersverbod dat recent werd ingesteld na een vogelgriepuitbraak in Zoeterwoude (provincie Zuid-Holland) wordt ingetrokken. Het getroffen bedrijf is na de ruiming gereinigd en ontsmet. Met ingang van donderdag 26 januari 2017 gelden er rond Zoeterwoude geen beperkingen meer voor het vervoer van onder andere levend  pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Ook de jachtverboden in dit gebied zijn met ingang van 26 januari 2017  ingetrokken.

Een vervoersverbod is een maatregel bedoeld om verspreiding van het vogelgriepvirus tegen te gaan. Zo’n verbod geldt in een straal van 10 kilometer rond een getroffen bedrijf. De maatregelen kunnen op basis van de Europese regels 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf ingetrokken worden.

Alle landelijke vogelgriepmaatregelen blijven onverkort van kracht, een actueel overzicht van de verbodsgebieden vindt u door op de onderstaande kaart te klikken:

10KM-zones vogelgriep 23012017

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Regeling tot intrekking van de Regeling maatregelen toezichtsgebied vogelgriep Zoeterwoude 2016

Rijksoverheid.nl
  • Delen:


Gerelateerd nieuws