Puppycursus

Binnen de Jagersvereniging worden cursussen aangeboden, waar jachthondenpups vanaf een leeftijd van acht weken terecht kunnen. Deelname aan een puppycursus, algemeen of gericht op jacht, is voor elke bezitter van een jonge jachthond aan te raden.

Onderstaand vindt u alle locaties en contactgegevens van de puppycursussen in Nederland.

Groningen

In de provincie Groningen worden puppycursussen organiseert in Veendam, Groningen/Haren en het Westerkwartier. Aanmelding en informatie via:
Website: www.knjvog.nl
Website: www.knjvgroningenharen.nl
Website: www.knjvgroningenwest.nl

Friesland

Tijdens het trainingsseizoen wordt een training voor jachthondenpups vanaf 8 weken verzorgd.

Frylân Noord
Voor informatie van deze training bij trainingsgroep Fryslân Noord kunt u terecht bij Akke Bijma-Visser.
tel: 06 13 76 14 58
e-mail avisse@knid.nl

Fryslân Zuidoost
Voor informatie van deze training bij trainingsgroep Fryslân Zuidoost kunt u terecht bij Gjalt Oostra.
tel. 06 23 24 29 43
e-mail gp.oostra@gmail.com
website: www.jachthonden-knjvgewestfryslan.nl

Drenthe

Uffelte (bij Hoogeveen)
Informatie: Martin Mensink
e-mail knjv-uffelte1@ziggo.nl
tel: 038 466 2233

Overijssel

Locatie Twente/Markvelde
Puppycursus elke zondag (het hele jaar door).
Contact: A.J.M.Ottenschot of A.C. Ottenschot.
tel: 0547 333 778
tel: 06 25 44 59 53
tel: 06 55 85 86 54

Flevoland

Wie met zijn jachthondenpup jachttraining wil gaan volgen kan terecht bij Jachthondentraining Flevoland. Juist in de puppyfase is het hondje erg nieuwsgierig en leergierig. Dat is een uitstekende periode om bij uw hondje een goede basis te leggen voor de toekomstige jachttrainingen. Wij helpen u om de pup de beginselen van de gehoorzaamheid bij te brengen. Tevens leert de pup spelenderwijs de basisprincipes van het apporteren. Om een indruk te krijgen van de puppytraining kunt u bij www.jachthonden-flevoland.nl onder menu ‘foto’s’ bekijken.
Bent u geïnteresseerd, neemt u dan contact op via: e-mail info@jachthonden-flevoland.nl onder vermelding van uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, het soort ras en de naam van de hond. Wij zullen dan graag met u contact op nemen.

Gelderland

Op diverse plaatsen in de provincie worden puppytrainingen verzorgd.

Stichting Jachthondencursus Apeldoorn
Website: www.jachthondencursusapeldoorn.nl
Puppy- en beginnerscursus in januari, april en september.
Informatie: website www.jachthondencursus.nl

Stichting Jachthondenopleiding De Veluwse Polder
Trainingen voor pups, jonge honden, SJP C-, B- en A-niveau.
Puppycursus op dinsdagavond en  in de winter op zaterdagochtend. De trainingslocaties bevinden zich in de omgeving van Nunspeet, Elburg en Dronten.
Website: www.develuwsepolder.nl

Stichting Jachthondenopleiding Oost Achterhoek
Puppytrainingen gedurende het gehele jaar. Voorjagers kunnen op ieder moment instromen.
Training in twee leeftijdsgroepen: tot ongeveer 16 weken en tot een half jaar oud.
Website: jachthondenopleidingoostachterhoek.nl

Stichting Jachthondenopleiding Terborg
Puppy en jonge hondencursus gedurende het gehele jaar. Individuele coaching, begeleiding of ‘troubleshouting’ op verzoek.
Informatie en inschrijving: Henny van Gils
tel: 0314 344 028
e-mail hmc.gils@gmail.com
website www.jachthondenopleidingknjv-oost-geld.nl

Stichting Jachthondentrainingen Zwiep
Informatie E. Starink
Website www.knjvzwiep.nl
Tel: 0314  641 685

Utrecht

In de provincie Utrecht zijn de puppyjachttrainingen het hele jaar door op vrijdagmorgen. Pups zijn vanaf 9 weken welkom, vervolgtraining is mogelijk. Graag bijtijds aanmelden.
Coördinator: Christiane Timmers. Meer informatie leest u op de website.
Website: www.jachthondenopleiding.nl

Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland is het mogelijk om gedurende het gehele jaar (bij voldoende deelname) een cursus voor puppies en jonge honden te volgen.
Coördinator puppencursussen: Petra Senteur.
Website: www.puppyjachtcursusnoordholland.nl
e-mail: petrasenteur@planet.nl,
tel: 075 635 4187 (niet na 21.00 uur).

Zuid-Holland

Alblasserwaard-Vijfheerenlanden
Voor informatie over puppytrainingen: Tea Blokland.
Website: www.teablokland.nl
tel: 06 49 06 10 76

Zeeland

In Zeeland wordt het hele jaar door gestart met puppytrainingen. Starten kan wanneer de pup tussen de 8 en 20 weken oud is.
Voor meer informatie bezoek onze website.
Website: www.zeeuwsejachthonden.nl

Noord-Brabant

Vught
Doorlopende puppycursussen in Vught
Informatie: www.jachthondenpuppytraining.nl
tel: 06 10 90 90 59
e-mail: jachthondenpuppytraining@outlook.com, graag tijdig opgeven

Klundert
De jonge hondencursus voor honden vanaf 12 weken. Start eerste dinsdag in december.
Informatie: www.jachthondenbrabantwest.nl
e-mail: info@jachthondenbrabantwest.nl