temp.
12°
Zon op
07:47
Zon onder
17:57
Nachtmodus

Medewerker Juridische Zaken/jurist (0,6 FTE)

Wil jij je passie voor de jacht combineren met een afwisselende en uitdagende baan in een leuk team bij een bijzondere vereniging? Kom dan werken bij de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging! De Jagersvereniging behartigt de belangen van meer dan driekwart van de jagers en nagenoeg alle wildbeheereenheden in Nederland. Dat is een dynamische werkomgeving waarin we hoge ambities hebben.

Voor de afdeling juridische zaken zijn we daarom op zoek naar een sociale en gedreven bestuursjurist, met kennis van de Wet natuurbescherming.

Je adviseert onze leden over individuele juridische vraagstukken, ondersteunt de regiomanagers bij het beoordelen van de provinciale faunabeheerplannen en voert bezwaar- en beroepsprocedures die daaruit volgen. Je bent communicatief vaardig en kan heldere bezwaarschriften opstellen. Je krijgt de kans om samen met de experts op het gebied van jachtwetgeving in Nederland samen te werken en ziet daarin een uitdaging. Het hebben van een jachtakte is een pré.

De afdeling Juridische Zaken van de Jagersvereniging adviseert het bestuur, de directie en de leden van de Jagersvereniging inzake juridische kwesties en wet- en regelgeving met betrekking tot Jacht, Natuur en Wapens en Munitie. De afdeling bestaat uit een teamleider en twee medewerkers Juridische Zaken.

Veel voorkomende werkzaamheden betreffen:

  • Primair: het fungeren als kenniscentrum voor regelgeving omtrent jacht- en natuurbeheer in de 12 provincies, met name ten aanzien van de faunabeheerplannen.
  • Het voorbereiden van zienswijzen, instellen van bezwaar en beroep, voeren van correspondentie met tegenpartij en andere betrokkenen.
  • Het beantwoorden van concrete vragen over jagen door leden en stakeholders (telefonisch/email).
  • Het bestuderen van wet- en regelgeving passend binnen het doel van de functie en het uitzoeken van juridische vragen en het adviseren hierover.
  • Het volgen van EU regelgeving rondom Vogel- en Habitatrichtlijn alsmede relevante verdragen die gevolgen hebben voor soorten en gebieden waarin die soorten voorkomen.

Kennis en vereisten

  • Je beschikt over een afgeronde juridische opleiding
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau met voldoende kennis en kunde op het gebied van natuurwetgeving en bestuursrecht, bij voorkeur in de vorm van een master bestuursrecht.
  • Je bent deskundig, analytisch en klantgericht
  • Je hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar relevante werkervaring
  • Aantoonbare interesse in de jacht en een jachtakte is een pré

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 3 jaar. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Standplaats: Amersfoort

Heb je interesse in de functie? Reageer voor 17 februari a.s. door een motivatiebrief en cv te sturen naar natasja.vanbeers@jagersvereniging.nl. Voor nadere informatie kun je telefonisch contact opnemen met Jeroen Hoefnagels (teamleider Juridische Zaken) of met Natasja van Beers, P&O adviseur, via 033 461 9841.

Over de Jagersvereniging
De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging is met 21.000 leden de belangenbehartiger van jagers en werkt samen met alle partijen die zich verbonden voelen met verantwoord beheren en benutten van het Nederlandse landschap. Het bureau van de vereniging telt 23 medewerkers en bestaat uit de afdelingen juridische zaken, ecologie, belangenbehartiging, communicatie en ledenservice.