Zon op
05:29
Zon onder
21:43
Nachtmodus
Foto: Robert-Jan Asselbergs

Update vogelgriep 29/12: beperkingen Biddinghuizen deels ingetrokken, 10-km gebied rond Kleve ingesteld

Het ministerie van Economische Zaken heeft aangekondigd dat ze met ingang van woensdag 28 december om 00:00 uur de beperkende maatregelen rond Biddinghuizen deels intrekt. Het 10-kilometergebied rondom het eerste met vogelgriep besmette bedrijf wordt dan weer vrijgegeven. Omdat de 10-kilometergebieden van het tweede en derde besmette bedrijf in Biddinghuizen gedeeltelijk overlappen met die van het eerste bedrijf en omdat in die gebieden de maatregelen nog wel van kracht blijven, komt dit neer op een verkleining van het gebied met beperkingen rondom Biddinghuizen.

Vanwege een besmetting met H5N8-vogelgriep op een bedrijf in Rees, bij Kleve (D), wordt een 10-kilometergebied met beperkende maatregelen ingesteld dat deels op Nederlands grondgebied ligt. De beperkende maatregelen voor de jacht in het Nederlandse deel zijn identiek aan die in de andere Nederlandse 10-kilometergebieden.

De kaart met 10-kilometergebieden vindt u hier (klik op de kaart):

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Dossier: vogelgriep

Dossier vogelgriep: hier leest u alle recent verschenen informatie over de vogelgriep eenvoudig terug

  • Delen:


Gerelateerd nieuws