Zon op
06:17
Zon onder
21:11
Nachtmodus
Foto: Erik de Jonge

Update Vogelgriep 27/11: Eendenhouderij Biddinghuizen met H5N8

Op vrijdag 25 november werd vogelgriep geconstateerd op een vleeseendenbedrijf in Biddinghuizen. Onderzoekers van de WUR bevestigen dat het om de besmettelijke H5N8-variant gaat.

In een straal van 10 kilometer rond het bedrijf in Biddinghuizen zijn de maatregelen voor het vervoer van commercieel gehouden pluimvee aangescherpt. Ook moeten binnen een zone van 3 kilometer rondom het bedrijf in Biddinghuizen alle vogels (inclusief roofvogels) worden opgehokt. Twee andere vestigingen van hetzelfde pluimveebedrijf, in Hierden en Ermelo, worden uit voorzorg geruimd. De maatregelen ten aanzien van de jacht zijn onveranderd van kracht.

Op dinsdagochtend vindt er op het ministerie van Economische Zaken weer overleg over de vogelgriep plaats. Ook de Jagersvereniging is daarbij. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

De volledige tekst van de bijgewerkte Regeling, inclusief een beschrijving van de 3- en 10-kilometerzones rondom het bedrijf in Biddinghuizen, vindt u in de Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 26 november 2016

  • Delen:


Gerelateerd nieuws