Zon op
08:45
Zon onder
16:21
Nachtmodus

Update vogelgriep 27/01: Vervoersverbod grensstreek bij Kleve (Duitsland) op vrijdag 27 januari ingetrokken

Het vervoersverbod dat recent werd ingesteld na een vogelgriepuitbraak in Rees (in Kleve, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen) wordt ingetrokken. Het getroffen bedrijf is na de ruiming gereinigd en ontsmet. Met ingang van vrijdag 27 januari 2017 gelden er rond Rees geen beperkingen meer voor het vervoer van onder andere levend  pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Ook de jachtverboden in dit gebied zijn met ingang van 27 januari 2017  ingetrokken. Hiermee is de laatste van de onlangs ingestelde 10 kilometerzones opgeheven.

Een vervoersverbod is een maatregel bedoeld om verspreiding van het vogelgriepvirus tegen te gaan. Zo’n verbod geldt in een straal van 10 kilometer rond een getroffen bedrijf. De maatregelen kunnen op basis van de Europese regels 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf ingetrokken worden.

Alle landelijke vogelgriepmaatregelen blijven onverkort van kracht, een actueel overzicht van de verbodsgebieden vindt u door op de onderstaande kaart te klikken:

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Regeling tot intrekking van de Regeling maatregelen toezichtsgebied vogelgriep Rees 2016

Rijksoverheid.nl
  • Delen:


Gerelateerd nieuws